
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje

AMARANTUS BIO 500 g - BIO PLANET
Opis
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.
Cechuje go wysoka zawartość żelaza. Ponadto obfituje w wapń, cynk, magnez, a także w nienasycone kwasy tłuszczowe.
SKŁADNIKI
amarantus* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1692 kJ / 401 kcal
Tłuszcz - 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,5 g
Węglowodany - 66 g
w tym cukry - 1,7 g
Białko - 15 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Indie |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | naturalnie bez glutenu |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
AMARANTUS EKSPANDOWANY BIO 150 g - BIO PLANET

Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Proponujemy jako wartościowy zagęszczacz do kotletów warzywnych i strączkowych lub jako panierka, także do pieczenia ciast i chleba. Może stanowić dodatek do musli lub posypkę do deserów i sałatek.
Ziarna ekspandowane powstają pod wpływem działania gorącej pary pod ciśnieniem. Podczas procesu nie są stosowane żadne środki chemiczne. Ziarna zachowują wszystkie właściwości odżywcze.
Opinie (0)






























