
BUDYŃ WANILIOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
Opis
Ekologiczny budyń w proszku o smaku waniliowym. Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukru.
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (min. 1,5%), naturalny aromat waniliowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego mkeka odlać ½ szklanki. 2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40g) i pozostawić do zagotowania. 3. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. 4. Do gotującego się mleka wlać rozdrobniony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zagęstnienia.
POLECAMY: Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1495 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 86,7 g
w tym cukry - 0,8 g
Białko - 0,9 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed słońcem.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Czechy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |