
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje

BULGUR (KASZA) BIO 500 g - BIO PLANET
Opis
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
Bulgur jest cennym źródłem potasu, wapnia, magnezu oraz sodu. Obfituje w witaminy z grupy B, a dzięki obecności magnezu są one lepiej przyswajalne przez nasz organizm.
SKŁADNIKI
kasza bulgur z pszenicy durum* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 78 g
w tym cukry - 0,4 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten. Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Turcja |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
KUSKUS RAZOWY BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek.
Wśród kasz charakteryzuje się dużą zawartością białka. Ceniony także za wysoką zawartość żelaza.
MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy zwyczajnej.
Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
Charakteryzuję się łagodniejszym smakiem niż kasza palona. Bogata w witaminy B, C, PP. Zawarta w niej rutyna powoduje wzmocnienie naczyń krwionośnych.
KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
Zawarta w niej krzemionka ma pozytywny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Spożywanie kaszy jaglanej wspomaga także pamięć i koncentrację dzięki zawartości witaminy E.
KASZA JĘCZMIENNA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna kasza jęczmienna otrzymana z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Doskonała jako dodatek do zup, np. w słynnym polskim krupniku oraz jako składnik drugich dań w połączeniu z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
Ceniona za sporą zawartość witaminy PP, która pomaga w obniżaniu cholesterolu we krwi. Ponadto spożywanie kaszy jęczmiennej pomaga w regulowaniu trawienia, zapobiega wzdęciom i zaparciom.
KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
Charakteryzuję się łagodniejszym smakiem niż kasza palona. Bogata w witaminy B, C, PP. Zawarta w niej rutyna powoduje wzmocnienie naczyń krwionośnych.
Opinie (0)































