
Chipsy kukurydziane solone bezglutenowe BIO 150 g - AMAIZIN
Opis
Bezglutenowe chipsy kukurydziane sprawdzą się jako idealna przekąska. Zdrowa alternatywa dla tradycyjnych chipsów.
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (77%), olej roślinny*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2009 kJ / 480 kcal
Tłuszcz - 21,5 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone - 2,2 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 17,2 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 2,2 g
Węglowodany - 62,8 g
w tym cukry - 1,5 g
Białko - 6,7 g
Sól - 0,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, łubinu i orzechów.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Holandia |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |