
Czekolada biała z pistacjami i solą bez laktozy BIO 50 g - COCOA
Opis
Czekolada słodzona cukrem z kwiatu palmy kokosowej.
Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską.
SKŁADNIKI
cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, migdały*, pistacje*16%, sól himalajska (15%), wanilia Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2539 kJ / 611 kcal
Tłuszcz - 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g
Węglowodany - 41 g
w tym cukry - 40 g
Błonnik - 3 g
Białko - 8 g
Sól - 0,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne orzechy powodujące alergie lub nietolerancję pokarmową.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | naturalnie bez glutenu |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Nie |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Nie |