
Czekolada gorzka 60% kakao słodzona erytrytolem i stewią bez dodatku cukru bezglutenowa 100 g - Torras
Opis
Czekolada gorzka 60% kakao słodzona erytrytolem i stewią, bez dodatku cukru.
SKŁADNIKI
miazga kakaowa, słodziki (erytrytol 29,5%, glikozyd stewiolowy 0,027%), masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao, emulgator (lecytyna sojowa), aromat (waniliowy). Zawartość kakao min. 60%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1688 kJ / 410 kcal
Tłuszcz - 37 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g
Węglowodany - 32,5 g
w tym cukry - 0,5 g
Błonnik - 18 g
Białko - 6,5 g
Sól - 0,07 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów, sezamu i soi.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Nie |
Kraj producenta | Hiszpania |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Nie |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |