
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje

Erytrytol (erytrol) 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
Erytrytol to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii i nie powoduje efektów przeczyszczających.
Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.
PRODUKT WOLNY OD GMO ORAZ NATURALNIE BEZGLUTENOWY.
SKŁADNIKI
erytrytol 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 0,0 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 98,78 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Błonnik - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Nie |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Chiny |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | naturalnie bez glutenu |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Podobne produkty
Ksylitol fiński 1 kg - VIVIO

Ksylitol nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Jego fizyczna postać to białe kryształy o słodkim smaku. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240kcal na 100g czyli 12 kcal na łyżeczkę (5g).
Można stosować:
- jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego,
- do słodzenia potraw, deserów, napojów,
- do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitom nie jest pożywką dla drożdży oraz że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji
Ksylitol krystaliczny C 1 kg - SANTINI

Ksylitol nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Jego fizyczna postać to białe kryształy o słodkim smaku. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240kcal na 100g czyli 12 kcal na łyżeczkę (5g).
Można stosować:
- jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego,
- do słodzenia potraw, deserów, napojów,
- do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitom nie jest pożywką dla drożdży oraz że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji
Ksylitol krystaliczny C 500 g - SANTINI

Ksylitol nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Jego fizyczna postać to białe kryształy o słodkim smaku. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240kcal na 100g czyli 12 kcal na łyżeczkę (5g).
Można stosować:
- jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego,
- do słodzenia potraw, deserów, napojów,
- do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitom nie jest pożywką dla drożdży oraz że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji
Czekolada gorzka 60% kakao słodzona erytrytolem i stewią bez dodatku cukru bezglutenowa 100 g - Torras

Czekolada gorzka 60% kakao słodzona erytrytolem i stewią, bez dodatku cukru.
SKŁADNIKI
miazga kakaowa, słodziki (erytrytol 29,5%, glikozyd stewiolowy 0,027%), masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao, emulgator (lecytyna sojowa), aromat (waniliowy). Zawartość kakao min. 60%.
Czekolada gorzka z owocami leśnymi słodzona erytrytolem i stewią bez dodatku cukru bezglutenowa 125 g - Torras

Czekolada gorzka z owocami leśnymi słodzona erytrytolem i stewią, bez dodatku cukru.
SKŁADNIKI
miazga kakaowa, słodziki (erytrytol 29%, glikozyd stewiolowy 0,026%), masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao, owoce leśne (2%), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty (waniliowy i owoce leśne)
Czekolada gorzka 80% kakao ze stewią bez dodatku cukru bezglutenowa 75 g - Trapa

Czekolada gorzka o zawartości kakao 80% bez dodatku cukru.
SKŁADNIKI
miazga kakaowa, substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), odtłuszczone kakao w proszku, masło kakaowe, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Masa kakaowa min. 80%.
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi ze stewią bez dodatku cukru bezglutenowa 75 g - Trapa

Czekolada mleczna z orzechami laskowymi, bez dodatku cukru.
SKŁADNIKI
miazga kakaowa, substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, mleko w proszku, orzechy laskowe (12%), miazga kakaowa, masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Masa kakaowa min. 27%
Czekolada mleczna z migdałami słodzona ksylitolem i stewią bez dodatku cukru bezglutenowa 125 g - Torras

Czekolada mleczna z migdałami, bez dodatku cukru. Słodzona erytrytolem, glikozydami stewiolowymi oraz inuliną.
SKŁADNIKI
masło kakaowe, mleko w proszku (25%), słodziki (erytrytol 12,5%, glikozyd stewiolowy 0,02%), inulina, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku (10%), emulgator (lecytyna sojowa), naturalny aromat (waniliowy). Zawartość kakao min. 35%.
Ksylitol - cukier brzozowy 250 g - SANTINI

Ksylitol nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Jego fizyczna postać to białe kryształy o słodkim smaku. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240kcal na 100g czyli 12 kcal na łyżeczkę (5g).
Można stosować:
- jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego,
- do słodzenia potraw, deserów, napojów,
- do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitom nie jest pożywką dla drożdży oraz że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji
Opinie (0)



































