
GRYKA EKSPANDOWANA BEZGLUTENOWA BIO 100 g - BIO PLANET
Opis
Ekologiczna gryka ekspandowana to znakomita przekąska, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Doskonale sprawdza się jako dodatek do jogurtów, musli, sałatek, wypieków oraz deserów.
Ziarna ekspandowane powstają pod wpływem działania gorącej pary pod ciśnieniem. Podczas procesu nie są stosowane żadne środki chemiczne. Ziarna zachowują wszystkie właściwości odżywcze.
SKŁADNIKI
gryka ekspandowana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Produkt gotowy do spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1573 kJ / 371 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 82 g
w tym cukry - 0,6 g
Białko - 6,6 g
Sól - 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Ukraina |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | możliwa śladowa ilość |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |