
MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO
Opis
Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Bogata w białko, błonnik, witaminy z grupy B. Nadaje potrawom lekko słodkawy smak.
Sprawdzi się przy przygotowywaniu ciast ucieranych, naleśników, jako dodatek do ciast kruchych. Idealna do zagęszczania zup i sosów.
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1454 kJ / 344 kcal
Tłuszcz - 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 64 g
w tym cukry - 1,7 g
Białko - 13 g
Sól < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Czechy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |