
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje

MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO
Opis
Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Bogata w białko, błonnik, witaminy z grupy B. Nadaje potrawom lekko słodkawy smak.
Sprawdzi się przy przygotowywaniu ciast ucieranych, naleśników, jako dodatek do ciast kruchych. Idealna do zagęszczania zup i sosów.
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1454 kJ / 344 kcal
Tłuszcz - 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 64 g
w tym cukry - 1,7 g
Białko - 13 g
Sól < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Czechy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne.
Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli. Wypieki z mąki kukurydzianej mają piękną złotą barwę. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
MĄKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne.
Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli. Wypieki z mąki kukurydzianej mają piękną złotą barwę. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO HARMONIE

Mąka gryczana powstaje z ziaren gryki. Nadaje potrawom lekko podpalany smak. Używana jest m.in. do naleśników, chleba, pierogów.
MĄKA KOKOSOWA BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów.
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Węglowodany: 57 g
- w tym cukry: 1 g
Błonnik: 10 g
Białko: 14 g
Sól: 0,01 g
MĄKA JAGLANA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak.
Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
MĄKA ORKISZOWA GRAHAM TYP 1850 BIO 1 kg - BIO HARMONIE

Mąka graham o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do wypieku chleba, ciasta naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa graham* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA ORKISZOWA BIAŁA TYP 550 BIO 1 kg - BIO HARMONIE

Mąka luksusowa o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do ciasta drożdżowego, naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa jasna* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy płaskurki pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opinie (0)






























