
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje





MĄKA ORKISZOWA BIAŁA TYP 550 BIO 1 kg - BIO HARMONIE
Opis
Mąka luksusowa o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do ciasta drożdżowego, naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa jasna* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1511 kJ / 356 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - < 0,1 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 0,7 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól < 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Czechy |
Kraj pochodzenia składników | Czechy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g - NIRO

Makaron orkiszowy wytwarzany mechanicznie - wytłaczany pod ciśnieniem i cięty, suszony oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością.
SKŁADNIKI
świeżo zmielona mąka orkiszowa* (100%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (ORKISZOWY KOLOROWY) JEŻYKI BIO 250 g - NIRO

Makaron jeżyki wytwarzany z mąki orkiszowej jest idealnym składnikiem dziecięcego obiadu. Obok właściwości odżywczych posiada wyjątkowe walory smakowe. Kształt i kolor jeżyków zachęci nawet największego niejadka.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa* 97%, z dodatkiem szpinaku* i papryki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA ORKISZOWA GRAHAM TYP 1850 BIO 1 kg - BIO HARMONIE

Mąka graham o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do wypieku chleba, ciasta naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa graham* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne.
Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli. Wypieki z mąki kukurydzianej mają piękną złotą barwę. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
MĄKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne.
Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli. Wypieki z mąki kukurydzianej mają piękną złotą barwę. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
MĄKA Z SAMOPSZY PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Mąka z pszenicy samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy samopszy pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA JAGLANA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak.
Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
MĄKA KOKOSOWA BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów.
MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO

Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Bogata w białko, błonnik, witaminy z grupy B. Nadaje potrawom lekko słodkawy smak.
Sprawdzi się przy przygotowywaniu ciast ucieranych, naleśników, jako dodatek do ciast kruchych. Idealna do zagęszczania zup i sosów.
MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy płaskurki pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO HARMONIE

Mąka gryczana powstaje z ziaren gryki. Nadaje potrawom lekko podpalany smak. Używana jest m.in. do naleśników, chleba, pierogów.
Opinie (0)
































