
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje

MĄKA ORKISZOWA GRAHAM TYP 1850 BIO 1 kg - BIO HARMONIE
Opis
Mąka graham o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do wypieku chleba, ciasta naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa graham* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1564 kJ / 370 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 68 g
w tym cukry - 1,7 g
Błonnik - 8,4 g
Białko - 14 g
Sól < 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Czechy |
Kraj pochodzenia składników | Czechy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
MAKARON (ORKISZOWY SZPINAKOWY) WSTĄŻKI BIO 250 g - NIRO

Makaron z białej mąki orkiszowej z dodatkiem szpinaku ekologicznego, bez dodatku soli i jaj. Makaron wytwarzany mechanicznie - wałkowany i cięty, suszony w stanie rozwieszonym oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, oblepione nalepką informacyjną.
SKŁADNIKI
Mąka orkiszowa* (97%), woda, szpinak* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA ORKISZOWA BIAŁA TYP 550 BIO 1 kg - BIO HARMONIE

Mąka luksusowa o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do ciasta drożdżowego, naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa jasna* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne.
Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli. Wypieki z mąki kukurydzianej mają piękną złotą barwę. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
MĄKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne.
Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli. Wypieki z mąki kukurydzianej mają piękną złotą barwę. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
MĄKA Z SAMOPSZY PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Mąka z pszenicy samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy samopszy pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA JAGLANA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak.
Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
MĄKA KOKOSOWA BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów.
MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO

Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Bogata w białko, błonnik, witaminy z grupy B. Nadaje potrawom lekko słodkawy smak.
Sprawdzi się przy przygotowywaniu ciast ucieranych, naleśników, jako dodatek do ciast kruchych. Idealna do zagęszczania zup i sosów.
MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy płaskurki pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Węglowodany: 57 g
- w tym cukry: 1 g
Błonnik: 10 g
Białko: 14 g
Sól: 0,01 g
MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg - BIO HARMONIE

Ekologiczna mąka pszenna chlebowa otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej.
Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych.
SKŁADNIKI
mąka pszenna typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Ma lekko słodkawy smak.
Doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków i kotletów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami.
Opinie (0)





























