
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje





MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET
Opis
Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz.
Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1428 kJ / 338 kcal
Tłuszcz - 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 62 g
w tym cukry - 1,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0,002 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Austria |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Wafle domowe orkiszowe bez cukru BIO 190 g - BIO ANIA

Ekologiczne wafle orkiszowe sprawdzą się jako samodzielna przekąska, a także jako składnik deserów. Idealnie łączą się z różnego rodzajami kremami czekoladowymi czy dżemami. Wafle nie zawierają cukru.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa* (95%), tłuszcz kokosowy*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g - NIRO

Makaron orkiszowy wytwarzany mechanicznie - wytłaczany pod ciśnieniem i cięty, suszony oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością.
SKŁADNIKI
świeżo zmielona mąka orkiszowa* (100%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (ORKISZOWY KOLOROWY) JEŻYKI BIO 250 g - NIRO

Makaron jeżyki wytwarzany z mąki orkiszowej jest idealnym składnikiem dziecięcego obiadu. Obok właściwości odżywczych posiada wyjątkowe walory smakowe. Kształt i kolor jeżyków zachęci nawet największego niejadka.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa* 97%, z dodatkiem szpinaku* i papryki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (ORKISZOWY SZPINAKOWY) WSTĄŻKI BIO 250 g - NIRO

Makaron z białej mąki orkiszowej z dodatkiem szpinaku ekologicznego, bez dodatku soli i jaj. Makaron wytwarzany mechanicznie - wałkowany i cięty, suszony w stanie rozwieszonym oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, oblepione nalepką informacyjną.
SKŁADNIKI
Mąka orkiszowa* (97%), woda, szpinak* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA ORKISZOWA BIAŁA TYP 550 BIO 1 kg - BIO HARMONIE

Mąka luksusowa o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do ciasta drożdżowego, naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa jasna* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA ORKISZOWA GRAHAM TYP 1850 BIO 1 kg - BIO HARMONIE

Mąka graham o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do wypieku chleba, ciasta naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa graham* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opinie (0)






























