
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje





MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg - BIO HARMONIE
Opis
Ekologiczna mąka pszenna chlebowa otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej.
Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych.
SKŁADNIKI
mąka pszenna typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1463 kJ / 346 kcal
Tłuszcz - 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 67 g
w tym cukry - 1,4 g
Błonnik - 5,2 g
Białko - 12 g
Sól < 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Czechy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO HARMONIE

Mąka gryczana powstaje z ziaren gryki. Nadaje potrawom lekko podpalany smak. Używana jest m.in. do naleśników, chleba, pierogów.
MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO

Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Bogata w białko, błonnik, witaminy z grupy B. Nadaje potrawom lekko słodkawy smak.
Sprawdzi się przy przygotowywaniu ciast ucieranych, naleśników, jako dodatek do ciast kruchych. Idealna do zagęszczania zup i sosów.
MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy zwyczajnej.
Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.
Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Ma lekko słodkawy smak.
Doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków i kotletów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami.
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Ma lekko słodkawy smak.
Doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków i kotletów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami.
MĄKA Z SAMOPSZY PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Mąka z pszenicy samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy samopszy pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy płaskurki pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA ORKISZOWA GRAHAM TYP 1850 BIO 1 kg - BIO HARMONIE

Mąka graham o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do wypieku chleba, ciasta naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa graham* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Węglowodany: 57 g
- w tym cukry: 1 g
Błonnik: 10 g
Białko: 14 g
Sól: 0,01 g
Opinie (0)





























