
MAKARON (KUKURYDZIANY) NITKA FILINI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY
Opis
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania pływał swobodnie. Osól wodę jak lubisz, dodaj łyżkę oleju. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości 6-7 minut, al dente - 4-5 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz - 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 76 g
w tym cukry - 0,8 g
Błonnik - 2,4 g
Białko - 7 g
Sól < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |