
MAKARON (ORKISZOWY KOLOROWY) JEŻYKI BIO 250 g - NIRO
Opis
Makaron jeżyki wytwarzany z mąki orkiszowej jest idealnym składnikiem dziecięcego obiadu. Obok właściwości odżywczych posiada wyjątkowe walory smakowe. Kształt i kolor jeżyków zachęci nawet największego niejadka.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa* 97%, z dodatkiem szpinaku* i papryki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1500 kJ / 357 kcal
Tłuszcz - 1,29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,27 g
Węglowodany - 73,04 g
w tym cukry - 1,99 g
Białko - 10,56 g
Sól - 0,015 g
INFORMACJA ALERGENNA
Zawiera alergen: gluten. Może zawierać żyto lub owies.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |