
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje





MAKARON (ORKISZOWY) NITKI LUKSUSOWE BIO 250 g - NIRO
Opis
Makaron z białej mąki orkiszowej, bez dodatku soli i jaj. Makaron wytwarzany mechanicznie - wytłaczany pod ciśnieniem i cięty, suszony oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością.
SKŁADNIKI
Mąka orkiszowa* (100%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsypać do lekko osolonej wody, gotować 7 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1409 kJ / 332 kcal
Białko – 14,4 g
Tłuszcze – 2,6 g
Węglowodany – 64 g
INFORMACJA ALERGENNA
Zawiera alergen: gluten. Na tej samej linii produkcji wytwarza się produkty z żyta i owsa.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g - NIRO

Makaron orkiszowy wytwarzany mechanicznie - wytłaczany pod ciśnieniem i cięty, suszony oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością.
SKŁADNIKI
świeżo zmielona mąka orkiszowa* (100%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (ORKISZOWY KOLOROWY) JEŻYKI BIO 250 g - NIRO

Makaron jeżyki wytwarzany z mąki orkiszowej jest idealnym składnikiem dziecięcego obiadu. Obok właściwości odżywczych posiada wyjątkowe walory smakowe. Kształt i kolor jeżyków zachęci nawet największego niejadka.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa* 97%, z dodatkiem szpinaku* i papryki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (ORKISZOWY SZPINAKOWY) WSTĄŻKI BIO 250 g - NIRO

Makaron z białej mąki orkiszowej z dodatkiem szpinaku ekologicznego, bez dodatku soli i jaj. Makaron wytwarzany mechanicznie - wałkowany i cięty, suszony w stanie rozwieszonym oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, oblepione nalepką informacyjną.
SKŁADNIKI
Mąka orkiszowa* (97%), woda, szpinak* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 400 g - BABALSCY

Ekologiczny makaron żytni razowy Świderki produkowany z mąki żytniej razowej typ 2000. Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych). Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. Makaron razowy wspomaga też odchudzanie - wysoka zawartość błonnika pokarmowego, dodatek makaronu do potrawy pomaga obniżyć jej indeks glikemiczny (dłużej utrzymuje się uczucie sytości).
Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas.
Opinie (0)






























