
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g - NIRO
Opis
Makaron orkiszowy wytwarzany mechanicznie - wytłaczany pod ciśnieniem i cięty, suszony oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością.
SKŁADNIKI
świeżo zmielona mąka orkiszowa* (100%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsypać do lekko osolonej wody, gotować 7 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1409 kJ / 332 kcal
Tłuszcz - 2,6 g
Węglowodany - 64 g
Białko - 14,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Zawiera alergen: gluten. Na tej samej linii produkcyjnej wytwarzane są produkty z żyta i owsa.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |