
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje





MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g - NIRO
Opis
Makaron orkiszowy wytwarzany mechanicznie - wytłaczany pod ciśnieniem i cięty, suszony oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością.
SKŁADNIKI
świeżo zmielona mąka orkiszowa* (100%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsypać do lekko osolonej wody, gotować 7 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1409 kJ / 332 kcal
Tłuszcz - 2,6 g
Węglowodany - 64 g
Białko - 14,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Zawiera alergen: gluten. Na tej samej linii produkcyjnej wytwarzane są produkty z żyta i owsa.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
MAKARON (ORKISZOWY KOLOROWY) JEŻYKI BIO 250 g - NIRO

Makaron jeżyki wytwarzany z mąki orkiszowej jest idealnym składnikiem dziecięcego obiadu. Obok właściwości odżywczych posiada wyjątkowe walory smakowe. Kształt i kolor jeżyków zachęci nawet największego niejadka.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa* 97%, z dodatkiem szpinaku* i papryki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ORKISZ (ZIARNO) BIO 400 g - BIO PLANET

Orkisz jest starą odmianą pszenicy. Ziarna orkiszu dojrzewają w grubych łupinach, chroniących je przed zanieczyszczeniami. Orkisz można zmielić, otrzymując pełnoziarnistą mąkę orkiszową, odpowiednią do wypieku chleba i ciast. Ugotowany i zmiksowany orkisz jest świetną bazą kotletów i past.
MĄKA ORKISZOWA BIAŁA TYP 550 BIO 1 kg - BIO HARMONIE

Mąka luksusowa o wysokim stopniu przemielenia rozdrobnionych, oczyszczonych ziaren ekologicznego orkiszu, posiada uniwersalne właściwości wypiekowe.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do ciasta drożdżowego, naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa jasna* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (ORKISZOWY SZPINAKOWY) WSTĄŻKI BIO 250 g - NIRO

Makaron z białej mąki orkiszowej z dodatkiem szpinaku ekologicznego, bez dodatku soli i jaj. Makaron wytwarzany mechanicznie - wałkowany i cięty, suszony w stanie rozwieszonym oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, oblepione nalepką informacyjną.
SKŁADNIKI
Mąka orkiszowa* (97%), woda, szpinak* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (ORKISZOWY) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g - ALCE NERO

SKŁADNIKI
mąka orkiszowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (KUKURYDZIANY) NITKA FILINI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opinie (0)































