
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje

MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO
Opis
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy podawać z różnego rodzaju sosami.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy durum*, suszone pomidory* (4%), suszony szpinak* (1,8%)(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1,5 litra wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli, gotować 11 minut (al dente)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1478 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Włochy |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 500 g - ALCE NERO

Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 400 g - BABALSCY

Ekologiczny makaron żytni razowy Świderki produkowany z mąki żytniej razowej typ 2000. Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych). Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. Makaron razowy wspomaga też odchudzanie - wysoka zawartość błonnika pokarmowego, dodatek makaronu do potrawy pomaga obniżyć jej indeks glikemiczny (dłużej utrzymuje się uczucie sytości).
Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas.
Opinie (0)
































