
MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO
Opis
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy podawać z różnego rodzaju sosami.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy durum*, suszone pomidory* (4%), suszony szpinak* (1,8%)(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1,5 litra wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli, gotować 11 minut (al dente)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1478 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Włochy |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |