
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK JASNYCH BEZGLUTENOWA 400 g - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1444 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 7,9 g
Błonnik: 17,0 g
Sól: 2,3 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Nie |
Kraj producenta | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie (0)












































