
MIÓD MANUKA 400+ 250 g
Opis
Miody Manuka to miody jednolite, które zostały wytwarzane wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wyprodukowane w znaczącej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny cechować się ponadto takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, nieszablonowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz komponentów, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).
SKŁADNIKI
miód z krzewu Manuka 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1400 kJ / 335 kcal
Tłuszcz - 0 g
Węglowodany - 82,1 g
w tym cukry - 82,1 g
Białko - 0,3 g
Sól - 0,03 g
SPOSÓB UŻYCIA
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek albo po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Nie |
Kraj producenta | Nowa Zelandia |
Kraj pochodzenia składników | Nowa Zelandia |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | naturalnie bez glutenu |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |