
Masło klarowane Ghee BIO 220 g - FINCK AYURVEDA
Opis
Ekologiczne masło klarowane wykonane według tradycyjnej receptury Ajurwedyjskiej. Pozbawione dodatków, wolne od białek mleka i laktozy. Kuchnia Ajurwedyjska używa tego masła zamiast oleju i tłuszczu.
Idealne do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
SKŁADNIKI
bezwodny tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać laktozę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Niemcy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | naturalnie bez glutenu |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Jarek Kowalski
Najlepsze masło klarowane, jakie do tej pory jadłem! Niesamowicie intensywny maślany smak, wystarczy dodać odrobinę do np. budyniu, żeby poczuć. Przy tym maśle te konwencjonalne "odpowiedniki" w marketach wydają się wyprane ze smaku.