
Miso Hatcho (na bazie soi) BIO 300 g - LIMA
Opis
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Długość fermentacji soi - minimum 1 rok.
SKŁADNIKI
soja*64%, woda, sól morska 11%, mąka z prażonego jęczmienia* 0,8%, Koji (Aspergillus oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 921 kJ / 221 kcal
Tłuszcz - 9,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,6 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 2,0 g
Błonnik - 8,2 g
Białko - 23,6 g
Sól - 10 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera gluten, jęczmień, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Belgia |
Kraj pochodzenia składników | Japonia |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Nie |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |