
Pieczywo chrupkie kasztanowe bezglutenowe BIO 100 g - EKOWITAL
Opis
Pieczywo chrupkie kasztanowe (bezglutenowe) to idealny składnik codziennej diety, także dla osób zdrowych, niewrażliwych na gluten. Jest wytwarzane wyłącznie z naturalnych surowców, a swój wyjątkowy smak zawdzięcza mieszance mąk z różnych nasion.
SKŁADNIKI
ryż*, mąka kasztanowa* 21,8%, cukier trzcinowy*, sól morska. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1607 kJ / 379 kcal
Tłuszcz - 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 85 g
w tym cukry - 7,3 g
Błonnik - 2,4 g
Białko - 6,9 g
Sól - 0,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Czechy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Nie |