
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje





RACUCHY OWSIANE BEZGLUTENOWE 178 g - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
Gotowa mieszanka do wypieku racuchów. Prze!Racuchy to produkt bez glutenu, cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy. Mieszanka zawiera tylko 0,95 g cukrów prostych na 100 g produktu i aż 7,28 g błonnika.
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Do ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne owoce (banany, jagody). Smaż na wolnym ogniu, najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (200 ml) lub z mlekiem owianym. W tym przypadku smaż od razu po wymieszaniu ciasta.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1444 kJ / 345 kcal
Tłuszcz - 5,97 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,93 g
Węglowodany - 64,9 g
w tym cukry - 0,95 g
Błonnik 7,28 g
Białko - 8,78 g
Sól - 0,57 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać migdały.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Nie |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Podobne produkty
MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWEGO Z CZARNUSZKĄ 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

Bezglutenowa mąka do wypieku chleba z czarnuszką. Łatwo przyrządzić z niej chleb, bez rezygnacji z dobrego smaku. Można ją stosować również w automatach piekących.
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska, czarnuszka 1,2 %
SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka ziemniaczana zwana skrobią ziemniaczaną otrzymywana jest z bulw ziemniaków.
Niezastąpiona do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. Doskonała jako zagęstnik sosów, zup, czy dodatek do wypieku ciast.
MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO HARMONIE

Mąka gryczana powstaje z ziaren gryki. Nadaje potrawom lekko podpalany smak. Używana jest m.in. do naleśników, chleba, pierogów.
MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.
Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
Opinie (0)



































