
RACUCHY OWSIANE BEZGLUTENOWE 178 g - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
Gotowa mieszanka do wypieku racuchów. Prze!Racuchy to produkt bez glutenu, cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy. Mieszanka zawiera tylko 0,95 g cukrów prostych na 100 g produktu i aż 7,28 g błonnika.
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Do ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne owoce (banany, jagody). Smaż na wolnym ogniu, najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (200 ml) lub z mlekiem owianym. W tym przypadku smaż od razu po wymieszaniu ciasta.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1444 kJ / 345 kcal
Tłuszcz - 5,97 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,93 g
Węglowodany - 64,9 g
w tym cukry - 0,95 g
Błonnik 7,28 g
Białko - 8,78 g
Sól - 0,57 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać migdały.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Nie |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |