
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje

RACUCHY Z MĄKĄ KOKOSOWĄ BIO 210 g - ZDROWO NAMIESZANE
Opis
SKŁADNIKI
mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przewróć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 818 kJ/ 195 kcal
Tłuszcz: 6,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g;
Węglowodany: 25,0 g;
w tym cukry: 8,3 g;
Błonnik: 2,9 g;
Białko: 7,7 g;
Sól: 0,32 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | naturalnie bez glutenu |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Nie |
Bez cukru | Nie |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie (0)






























