
SYROP Z PIGWOWCA SŁODZONY MIODEM BIO 250 ml - POLSKA RÓŻA

Opis
Pigwowiec japoński to krzew zachwycający wiosną wielką ilością delikatnych kwiatów, które można podziwiać od marca do kwietnia. Ich kielichy są najczęściej czerwone, ale istnieją również odmiany przybierające barwy pomarańczowe i różowe. Gdy przekwitną, zawiązują się owoce, które potrzebują długiego okresu dojrzewania. Zrywa się je dopiero jesienią, można zrobić z nich znakomity syrop! Żółte owoce pigwowca wspaniale nadają się na domowe przetwory. Kwaskowe i orzeźwiające, doskonale smakują zwłaszcza mroźną zimą.
SKŁADNIKI
ekologiczny miód (60%), ekologiczny sok z pigwowca japońskiego (30%), woda.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 1092 kJ/ 257 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 64 g
w tym cukry - 63 g
Białko - 0 g
Błonnik - 1,5 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | naturalnie bez glutenu |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |