
Smalczyk wegański z cebulą bezglutenowy BIO 165 g - ZWERGENWIESE
Opis
Bazę smalczyku stanowią naturalne, ekologiczne tłuszcze roślinne. Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży. Idealny do smarowania kanapek i jako dodatek do potraw. Przed spożyciem wyjąć z lodówki 30 minut wcześniej.
SKŁADNIKI
tłuszcz palmowy* (nieutwardzony), pieczone cebule*(10%), olej słonecznikowy*, jabłko*(4%), sól morska, sos sojowy* (woda, soja*, sól morska), syrop jabłkowy*, koncentrat pomidorowy*, marchew*, seler*,sok z cytryny*, pieprz*, papryka*, kminek*, koper włoski*, chili* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3360 kJ / 816 kcal
Tłuszcz - 86,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 39 g
jednonienasycone kwasy tłuszczowe : 39,4 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 8,4 g
Węglowodany - 8,1 g
w tym cukry - 5,6 g
Błonnik < 1,0 g
Białko - 0,6 g
Sól - 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera soję, seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku dni.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj producenta | Niemcy |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez glutenu | Tak, deklaracja producenta |
Bez laktozy | Tak |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Eko Tomek
Smalec tylko z nazwy i wyglądu może trochę. W rzeczywistości niesamowicie dobry i wegański.