
- Inne
- Bakalie
- Dania gotowe
- Dla niemowląt
- Dodatki do ciast
- Glony, grzyby
- Herbaty, zioła, mate
- Karmy dla zwierząt
- Kasze, kaszki, ryże
- Kawy, kakao, karob
- Kosmetyki, henna, środki higieniczne
- Książki
- Lody
- Mrożonki
- Makarony
- Mąki, ziarna
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i pestki
- Oleje, oliwy, masła
- Owoce
- Pieczywo
- Płatki, musli
- Przetwory
- Przyprawy
- Słodycze i przekąski
- Sosy, octy
- Strączkowe
- Superfoods, suplementy
- Syropy, słodziki, cukier
- Środki czyszczące
- Warzywa
- Wina
Nowości
Promocje





ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO 2 g (2 FIOLKI) - VIVO
Opis
Produkt chłodzony - możliwy tylko odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym. Dostawa w każdy wtorek. Zamówienia prosimy składać do poniedziałku do godz. 12:00.
Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym. Fiołki ok 1,0 g.
SKŁADNIKI
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l mleka pasteryzowanego (2% tłuszczu) zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna - 242 kJ / 58 kcal
Tłuszcz - 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4 g
Sól - 0,13 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni C.
Szczegóły
Certyfikat BIO | Nie |
Kraj producenta | Polska |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Nie |
Bez glutenu | naturalnie bez glutenu |
Bez laktozy | Nie |
Bez kakao | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez cukru | Tak |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie (0)






























